Fyldninger

Fyldninger

Har du huller i tænderne, er det vigtigt at få fyldt dem ud for de ikke bliver dybere. Bliver hullet ikke lukket i tide, kan de nå helt ind til nerven, hvorefter en rodbehandling bliver nødvendig.

Formålet med en fyldning er at beskytte tanden mod yderligere problemer. Tanden skal kunne holdes ren og have en god langtidsholdbarhed.

Langt de fleste fyldninger består i dag af plast. Plasten tilpasses og limes til tanden, og hærdes med en lampe. Den helt store fordel ved plastfyldninger er at de meget svære at se, i modsætning til eksempelvis guld.

Plast er i nogle tilfælde dog ikke tilstrækkeligt holdbart. Det er især tilfældet ved særligt dybe huller, eller huller der er under tandkødet, da hullet skal være fuldstændigt tørt for at plasten kan cementeres korrekt. I disse tilfælde kan det være nødvendigt med guld, som til gengæld også er utroligt holdbart.

Læs videre

Eftersyn
Behandlingsplan

Bliv ringet op af Harald Tandklinik

Er du interesseret i at høre mere, så kontakter vi dig gerne. Det er helt uforpligtende.

Online booking er grundet seneste retningslinjer, udsendt af sundhedsstyrelsen ikke muligt. Ønsker du en tid hos tandlægen, bedes du i stedet kontakte os telefonisk.

Din nærmeste klinik:*

*Kræver at du giver os tilladelse til at bruge din lokation