Rodbehandling

Hvad er en rodbehandling?

Rodbehandlinger er som regel nødvendigt, hvis der er problemer med nerven i den enkelte tand. Det kan eksempelvis være grundet et dybt hul i tanden, der kan give adgang til nerven for bakterier. Det kan også være på grund af stød eller hvis der er gået betændelse i nerven.

Rodbehandlingen går ud på at nerven fjernes, og at tomrummet fyldes op med et kropsvenligt materiale. Da tanden bliver svækket af behandlingen, bliver den genopbygget med plast for at sikre, at den ikke knækker. Afhængig af operationens omfang kan det dog være nødvendigt med en krone for at sikre tanden.

Rodbehandlingen foregår altid under lokalbedøvelse, så du ikke mærker noget. Behandlingen kan dog være tidskrævende, afhængig af problemets omfang og kompleksitet. Normalt bliver du indkaldt til et eftersyn af behandlingen efter 6-12 måneder, hvor der vil blive taget røntgenbilleder for at følge helingsprocessen.

Læs videre

Visdomstænder
Tandlægeskræk

Bliv ringet op af Harald Tandklinik

Er du interesseret i at høre mere, så kontakter vi dig gerne. Det er helt uforpligtende.

[[[["field5","equal_to","Harald Roskilde Tandklinik"]],[["email_to",null,"roskildetandklinik@harald.dk"]],"or"],[[["field5","equal_to","Harald Tandl\u00e6gehuset Faaborg"]],[["email_to",null,"receptiontf@harald.dk"]],"and"],[[["field5","equal_to","Harald Tandl\u00e6gerne i Gjesing"]],[["email_to",null,"gjesingtand@harald.dk"]],"and"],[[["field5","equal_to","Harald Tandl\u00e6gehuset Kolding"]],[["email_to",null,"kontortk@harald.dk"]],"and"],[[["field5","equal_to","Harald Tandl\u00e6gerne S\u00f8nder\u00e5parken"]],[["email_to",null,"tandlaegernesoenderaaparken@harald.dk"]],"and"],[[["field5","equal_to","Harald Tandl\u00e6gehuset St\u00f8vring"]],[["email_to",null,"tandlaegehusetstoevring@harald.dk"]],"and"],[[["field5","equal_to","Harald Tandl\u00e6gecentret 9000"]],[["email_to",null,"tandlaegecentret9000@harald.dk"]],"and"]]
1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Din nærmeste klinik:*

*Kræver at du giver os tilladelse til at bruge din lokation