Paradentose

Hvad er Paradentose?

Paradentose, eller parodontitis som det hedder rigtigt, er en folkesygdom, der rammer ca. 40% af befolkningen. Lidelsen skyldes bakteriebelægninger på tænderne. De første symptomer er blødninger fra tandkødet ved selv mild tandbørstning og fordybende tandkødslommer, mellemrummet mellem tandkødet og tænderne.

Hvis det ikke bliver behandlet, kan betændelsen sprede sig til kæbeknoglen, som bliver langsomt nedbrudt af bakterierne. Bliver det ikke stoppet i tide, kan tænderne blive løse, og i værste fald falde ud.

Parodontitis opdages ofte af tandlægen eller tandplejeren under de normale eftersyn. Behandlingen svinger i omfang afhængig af hvor fremskreden infektionen er. Bliver det opdaget tidligt, er den bedste kur grundig tandrensning og instruktion i optimalt renhold. Det er meget vigtigt, at du følger behandlerens anvisninger af hvad du selv skal gøre, for at bremse infektionen.

Hvis paradentosen er mere alvorlig, kan det være nødvendigt med medicin eller en paradentoseoperation.

Læs videre

Eftersyn
Rodbehandling

Bliv ringet op af Harald Tandklinik

Er du interesseret i at høre mere, så kontakter vi dig gerne. Det er helt uforpligtende.

Online booking er grundet seneste retningslinjer, udsendt af sundhedsstyrelsen ikke muligt. Ønsker du en tid hos tandlægen, bedes du i stedet kontakte os telefonisk.

Din nærmeste klinik:*

*Kræver at du giver os tilladelse til at bruge din lokation