Vi tager hånd om din tandlægeskræk og gør dit besøg behageligt

Dit tandlægebesøg skal være en god oplevelse

En stor del af befolkningen lider af tandlægeskræk. Det er ganske normalt at være nervøs over at tage til tandlægen. Men hvis det afholder dig fra at tage til tandlægen, kan det være et stort problem. Hvis du ikke får tjekket tænderne regelmæssigt, kan problemer som paradentose og cariesinfektioner udvikle sig og blive meget alvorlige.

Hvis du helt fravælger tandlægen, kan du komme ind i en ond cirkel, der er svær at komme ud af.

Din tandlæge møder mange mennesker, der lider af tandlægeskræk i nogen udstrækning, hver dag. Langt de fleste behandlere er desuden uddannet i netop at håndtere tandlægeskræk.

Så hvis du får overvundet din frygt og får bestilt en tid hos tandlægen, er du sikret, at der bliver taget hånd om dig på klinikken.

Det bedste, du kan gøre i den forbindelse, er at være åben om din tandlægeskræk allerede, når du bestiller en tid. Der er helt normalt at være nervøs, især hvis det er lang tid siden, du sidst har været til tandlægen.

Der vil aldrig blive foretaget boringer eller andre kirurgiske indgreb ved din første konsultation. Som regel består den af en god samtale om, hvor du står, hvad, om noget, der gør ondt, og hvad du sammen med din behandler skal gøre fremadrettet. Fortæl din tandlæge om din tandlægeskræk – så bliver der taget hånd om det som del af din behandlingsplan.

Der er også nogle bestemte ting, du kan gøre for, at besøget bliver mere behageligt:

  • Sig fra, når det gør ondt. Du har ret til at bestemme behandlingstempoet, og der er altid tid til pauser undervejs. Bed om lokalbedøvelse, hvis det er nødvendigt.

  • Tag en ledsager med.

  • Tag høretelefoner med, så du kan lytte til musik.

Frem for alt er det bedste altid at være åben om din tandlægeskræk – der er intet at være flov over.

Tryk på knapperne for at læse mere:

Eftersyn
Behandlingsplan

Bliv ringet op af Harald Tandklinik

Er du interesseret i at høre mere, så kontakter vi dig gerne. Det er helt uforpligtende.

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right