Proteser

hvad er en tandprotese?

Hvad er en protese?
Proteser er aftagelige og kan erstatte én eller flere tænder. En protese bliver altid fremstillet, så den passer perfekt til dig. Alle protesetænder fremstilles i naturtro farver og former, så de ligner en naturlig del af dit tandsæt. Der findes to former for proteser del- eller helproteser.

Delproteser
En delprotese er en god løsning, hvis du kun har mistet én eller få tænder. Delprotesen er mindre end en helprotese, og fastgøres ved hjælp af et implantat, som fastsættes i kæbeknoglen. Når du har fået din delprotese, kræver det tilvænning, og du kan i starten føle, at din tale lyder lidt anderledes.
En delprotese kan benyttes døgnet rundt, men det kan nogle gange være en god ide at lade gummen hvile ved at tage protesen ud. Din tandlæge vil fortælle dig, om det er en god ide at tage delprotesen ud om natten.

Helproteser
Hvis ikke man kan bevarer tænderne, er det muligt at få en helprotese, som erstatter hele tandsættet. En helprotese er det, som tidligere var kendt som et gebis. Helproteser fastgøres som regel ved det vakuum, der opstår mellem gummerne og protesen. Hvis du oplever problemer med at få protesen til at side ordentlig fast, kan du få fastsat en eller flere tryklåse. Dette gøres ved at fastsætte implantater i underkæben, som gør det nemt at låse protesen fast.

Det er vigtigt at holde din protese ren uanset om det er en del- eller helprotese. Proteser skal rengøres regelmæssigt for at sikre en god mundhygiejne, ligesom ved naturlige tænder.

Tryk på knapperne for at læse mere:

Broer
Kroner
Implantater

Bliv ringet op af Harald Tandklinik

Er du interesseret i at høre mere, så kontakter vi dig gerne. Det er helt uforpligtende.

1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right